STOEPZONDERPOEP

Dit project kadert in het intensief begeleidingstraject rond zwerfvuil- en sluikstortbeleid dat de stad in het najaar van 2018 startte samen met Mooimakers. Met 'Stoep zonder Poep' engageren we ons voor minder hondenpoep op het openbaar domein. Dit doen we niet alleen, maar samen met jullie!

FASE 1 : 2 maart-15 april

In de eerste fase van het traject kan je ons laten weten in welke van de 14 zones jij met je trouwe viervoeter wandelt, of dien je een andere route in. Zo leren we de meest gebruikte routes kennen. Bijkomend kan je ook reageren op die verschillende zones.

Gelijktijdig organiseert de gemeenschapswacht offline bevragingen om een beter beeld te krijgen over de gebruikte wandelroutes in Eeklo.

FASE 2 : 15 april - juni

In de tweede fase van het traject gaan we offline aan de slag. Iedereen die met ons wil meedenken over hoe we onze wandelzones hondenpoepvrij kunnen houden is welkom op onze denksessies! Deze vinden plaats in juni. Meer info volgt.

FASE 3 : juli - voorjaar

Vanaf juli experimenteren we in de populairste wandelzones. Op die verschillende testlocaties maken we het hondeneigenaars zo makkelijk mogelijk om alles proper achter te laten. In het najaar volgt evaluatie en wordt bekeken of er projecten worden uitgerold over het grondgebied van Eeklo.