Maak kennis met de kunstenaars

Saar De Buysere

... Saar De Buysere prutst, onderzoekt, boort nieuwe technieken aan en werkt met niet-evidente materialen. Ze recupereert huisvuil en herwerkt vorige kunstwerken. Toch gaat ze van klassieke ideeën uit. In haar op het eerste zicht huis-tuin-boom cultuur, werkt ze als een stadsplanner, een architect van een ideale omgeving die streeft naar ontspanning, genot, uitwisseling en een laag energiepeil.

http://saardebuysere.be/

Martha Verschaffel

... woont en werkt als docent illustratie aan KASK en aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent. Ze tekent en maakt verhalen, waarbij de beelden het verhaal eerder suggereren dan verduidelijken. Haar donkere en bevreemdende potloodtekeningen vertrekken vanuit dromen, nachtmerries of obsessies. Haar debuutalbum 'Lily' verscheen in 2015 bij Bries, en ze werkt momenteel aan een tweede boek. Daarnaast publiceert ze in eigen zines en (illustratie)magazines.

www.marthaverschaffel.com

 

Barbara Verstraete

...volgde avondonderwijs schilderkunst en zeefdruk aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Eeklo en hoger middelbaar kunstonderwijs en daarna hoger kunstonderwijs aan het Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten Sint-Lucas te Gent (specialisatie vrije grafiek). Sinds 1982 geeft zij les aan de Kunstacademie in Eeklo waar ze jongeren inleidt in een brede waaier van artistieke technieken, en in het zeefdruk-atelier voor volwassenen, waarvan zij titularis is.

Barbara werkt(e) als illustrator voor diverse tijdschriften en weekbladen (o.a. Do-re-mi, Blikopener, Reflector, De Eeclonaar, en De Bond) en boeken. Zij ontwerpt regelmatig gebruiksgrafiek (affiches, logo’s, boekomslagen, folders, uitnodigingen, enz.) voor diverse socio-culturele en educatieve instellingen en verenigingen en voor particulieren. Daarnaast is zij zelf actief bezig met vrije grafiek en beeldhouwen.

 

Lukas Verstraete

... is illustrator, stripschrijver en docent. Hij studeerde af als illustrator in de beeldende kunst aan de LUCA School of Arts Gent. Hij maakte illustraties voor de Humo, Rekto: Verso, Le Monde Diplomatique, Scratches en De Morgen. In 2013 ontving hij de prijs voor het beste scenario op het Fumetto-festival in Luzerne. In 2017 publiceerde hij zijn eerste grote strip, Een Boek Waarmee Men Vrienden Maakt.

Sinds 2018 geeft hij les aan LUCA School of Arts Brussels in de Graphic Storytelling Studio. Naast het lesgeven en het maken van illustraties, is hij momenteel op zoek naar inspiratie voor zijn nieuwe boek.