Pimp the Box

Het bestuur van Eeklo lanceert een artistiek project rond de elektriciteitskasten in de stad: Pimp The Box. Pimp The Box bestaat uit verschillende fases, en de burger wordt hier actief in betrokken!

1. Zomer 2019: Graffiti workshops

Jongeren, tussen 12 en 20 jaar, schreven zich in voor 4 graffiti workshops in de zomer (31 juli, 7 augustus, 14 augustus en 28 augustus), georganiseerd door het jeugdhuis. Op 31 augustus 2019 voorzag het jeugdhuis een standje rond de graffiti workshops op het Back to School evenement.

2. Najaar 2019 - voorjaar 2020: de vier

De stad Eeklo nomineert vier elektriciteitskasten in het centrum die aangepakt worden door lokale kunstenaars. De kunstenaars werken hun ontwerp af in de loop van februari: de bestickering van de vier elektriciteitskasten in het centrum gebeurt in de lente van 2020.

3. Begin 2020: kies de zes

Samen met de burgers selecteren we 6 boxen die ook gepimpt zullen worden. Stemmen gebeurt in de loop van januari en februari 2020!

4. Lente-zomer 2020: ontwerpwedstrijd

Verenigingen en (groepjes van) burgers kunnen een ontwerp indienen voor op één van de gekozen elektriciteitskasten.  De inwoners van Eeklo laten via hun stem weten welke ontwerpen zij graag willen terugzien in het Eeklose straatbeeld.